Grănicerii ucrainieni, mobilizați la câteva sute de metri de granița cu România. Au fost anunțați că rușii vor ataca Portul Ismail

Grănicerii ucrainieni, mobilizați la câteva sute de metri de granița cu România. Au fost anunțați că rușii vor ataca Portul Ismail
caracter ilustrativ/sursa/Profimedia
Publicat: 24/02/2022, 19:46
Actualizat: 24/02/2022, 19:47

Trupele de grăniceri care păzesc frontiera ucraineană situată peste Dunăre de România ar fi fost informate că există posibilitatea unui atac aerian susținut de trupele rusești împotriva portului Ismail. La rândul lor, polițiștii români de frontieră au fost anunțați cu privire la faptul că este posibil ca persoane din satele românești din Ucraina să treacă Dunărea și să se refugieze în țara noastră.

Aflat vizavi de România, Ismailul este cel mai mare port ucrainean din Delta Dunării. În plus, portul este și o bază a Marinei ucrainene și a Grănicerilor ucraineni.

Potrivit unor surse din cadrul Poliției de Frontieră Române, grănicerii ucrainieni ar fi povestit colegilor lor din România că au fost săpate tranșee și că ar fi fost anunțați că trebuie să se aștepte la un atac din partea trupelor rusești, care ar urma să intervină cu avioane și elicoptere de luptă.

În plus, aceștia s-ar fi plâns că ar fi victimele manipulării prin intermediul unor mesaje false, în condițiile în care joi dimineață, la ora 5.00, ar fi fost anunțați că trupele de desant al Rusiei au coborât pe plaja de la Odessa.

Sursele citate au mai afirmat că polițiștii de frontieră tulceni au fost anunțați că, în cazul unui atac rusesc este posibil ca mai mulți refugiați, în special din satele românești din Ucraina, ar putea să se refugieze în țara noastră.

Apel disperat al profesorilor din Ismail

Mai mulţi profesori din Ismail au solicitat să fie primiţi în România şi să fie cazaţi la Galaţi împreună cu familiile lor, din cauza bombardamentelor.

Cadrele didactce spun că vor să fie în siguranţă pe perioada conflictului armat care se desfăşoară în ţara lor. Reprezentanţii UDJ Galaţi au comunicat că este vorba despre aproximativ 20 de familii.

„ Am primit o solicitare de la colegii noştri, cadrele didactice de la Universitatea din Ismail, de a le oferi sprijin în această perioadă. Drept pentru care suntem pregătiţi să-i primim, să le oferim cazare, masă, asistenţă medicală, eventual asistenţă psihologică pentru că trec prin această perioadă grea. Este vorba de 20 de cadre didactice şi famiiile lor.

Îi vom caza în spaţiile disponibile pe care le avem în cămine, vom face un palier special pentru dumnealor. O parte sunt cetăţeni ucraineni, o parte au dublă cetăţenie”, a declarat dr. Alexandru Nechifor, prorector la UDJ Galaţi.

Mihaela Toderică, o româncă din Ismail, a declarat pentru Gândul că întreaga societatate ucraineană are nevoie de sprijin din partea româniei.

„E o situație critică. Ne este teamă pentru viețile noastre și pentru copiii noștri. Avem părinți bătrâni pe care ne este frică să-I lăsăm singuri. Nu avem unde să ne ducem”, spune femeia.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kim Jong Un ar fi fost dispus să renunțe la armele nucleare: „Am o fiică...
Facerea de bine este... știți voi ce! O bucureșteancă i-a donat canapeaua unei femei. Ce...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
EXCLUSIV. Florin Piersic, mesaj emoţionant de pe patul din spital: "Să ştiţi că nu vreau...
Breaking news despre Florin Piersic!
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Prima Dacia PREMIUM... păcat că nu va fi produsă niciodată
O persoană a murit după ce avionul Londra-Singapore s-a confruntat cu turbulenţe
Descoperire HALUCINANTĂ în testicule umane! Este de necrezut
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
„Suflete pereche, zic eu”. Jador, fermecat de frumusețea unei tinere din Corbu. „Viitoarea mea soție”....
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Alin Oprea a ajuns într-un suflet acasă la soția lui. Medana, dărâmată de trecerea în...
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
Pedeapsa primită de un american după ce și-a îngropat soția de vie
×